CV onderhoud

Dienst

CV onderhoud

AMAZON installatietechniek & onderhoud doet bij een onderhoudsbeurt het volgende controleren:

-De waarden van koolmonoxide (CO), -koolstofdioxide (CO2) en zuurstof (O2) in de -rookgassen van het gastoestel.-De veiligheid van de rookgasafvoer.-Woon je in een appartementencomplex dan controleert de installateur de aanwezigheid van de koolmonoxide in de ruimte.-De afstelling van het gastoestel.-Een goede afstelling zorgt voor een veilige en energiezuinige werking van het gastoestel.-De aanwezigheid van voldoende ventilatievoorzieningen in de ruimte.-De montage van de installatie.– Aandachtspunten zijn de bevestiging van de rookgasafvoer en controle op lekkages.– bij schoonmaken brander, altijd een nieuwe pakking.VERPLICHT BIJ KETEL VERVANGINGBij installatie nieuwe ketel altijd rookgasafvoer vervangenUit onderzoek blijkt dat de rookgasafvoer in 17% van de gevallen niet wordt vervangen. Installateurs laten het soms achterwege om goedkoper te lijken. Maar rookgasafvoeren zijn niet ontworpen om langer mee te gaan dan de levensduur van 1 cv-ketel. Hierop besparen kan leiden tot lekkages en daardoor koolmonoxidevergiftiging.

WhatsApp Image 2022 08 26 at 2.27.44 PM 5
Dienst

CV-ketel storing?

ZELF PROBEREN bij een CV KETEL STORINGWat kun je zelf doen?Naast het onderhoud door Amazon installatietechniek & onderhoud zijn er een paar dingen die u zelf kunt doen aan cv-ketelonderhoud:-De radiatoren en ketel ontluchten. Als de radiatoren en buizen lawaai maken komt dat vaak door luchtbellen. Dit is slecht voor je ketel en energiegebruik. Moderne ketels hebben meestal automatische ontluchting. Luid geruis in de leidingen kan ook wijzen op een te hoge instelling van de pompsnelheid.
-Controleer de waterdruk in de cv-installatie. Op het display van de ketel zie je de huidige druk. Is de ketel aan het verwarmen? Dan is de druk hoger dan wanneer het water koud is. Een te hoge of te lage druk is slecht voor de pomp en kan leiden tot lekkages. Kijk in de handleiding wat de optimale druk is( ca 2 bar ) en vul water bij als de druk in koude toestand lager is.
-Werkt de kamerthermostaat nog?
-staat de gaskraan open?
-staat er spanning op het stopcontact en is het geaard?
-heeft u al 2x een reset poging gedaan?

WhatsApp Image 2022 08 26 at 2.27.17 PM 5
Dienst

Advies

Vuilafscheider nodig?
Meestal is een vuilafscheider niet nodig. Dit is wel het geval als bij de ketelvervanging het cv-water heel vuil is. Amazon installatietechniek kan dan meteen een vuilafscheider aanbrengen bij de nieuwe ketel.Vooral bij woningen met ‘eerste generatie vloerverwarming’ is een vuilafscheider zinvol. De slangen onder of in de vloer van dat type vloerverwarming zijn niet zuurstofdicht. Daardoor komt zuurstof in de leidingen. En daarmee ook roest. Magnetiet gaat zich dan afzetten op de elektromotor van de driewegklep of pomp van de cv-ketel. Die kan daardoor stuk gaan.Twijfel je over een vuilafscheider bij je bestaande cv-ketel? Overleg dan metAmazon installatietechniek & onderhoud of het nut heeft om wat cv-water af te tappen. Hiermee zie je hoeveel vervuiling er is en of dat het een probleem kan opleveren. Dan is een vuilafscheider nuttig.Twijfel niet en ga voor goede en veilige installatie en onderhoudsbeurtBel voor een afspraak!

WhatsApp Image 2022 08 26 at 2.27.44 PM 4

Neem vrijblijvend contact met ons op!